EETU ry:n kuntavaalipaneeli 12.5.2021

EETUn kuntavaalipaneeli järjestettiin verkkotapahtumana. Keskustelua käytiin EETUn kuntavaalitavoitteiden pohjalta, teemalla Hyvinvoiva kunta on ikäystävällinen.

Tallenne paneelista on katsottavissa tästä linkistä.

Panelisteina:
kuntaministeri, puoluevaltuuston puheenjohtaja Sirpa Paatero, SDP
kansanedustaja Kaisa Juuso, PS
kansanedustaja Sari Sarkomaa, Kok.
kansanedustaja Pekka Aittakumpu, Kesk.
puoluevaltuuskunnan puheenjohtaja Silja Keränen, Vihr.
varapuheenjohtaja Jouni Jussinniemi, Vas.
kansanedustaja Anders Adlercreutz, RKP
kansanedustaja Sari Tanus, KD
kansanedustaja, puheenjohtaja Harry Harkimo, Liik.

Paneelin juontajana Talouselämä-lehden päätoimittaja Jussi Kärki

 

Telan ja EETU ry:n webinaari 15.4 2021

Eläkejärjestelmän kestävyys ja eläkkeensaajien toimeentulo puhuttivat Työeläkevakuuttajat Tela ry:n ja  eläkeläisjärjestöjen webinaarissa 15.4.2021. Asiantuntija-alustusten lisäksi mukana oli paneelikeskustelu, johon osallistuivat Eläkeläiset ry:n puheenjohtaja, Eläkeläisliittojen etujärjestö EETU ry:n tämänvuotinen puheenjohtaja Martti Korhonen, Kansallinen Senioriliitto ry:n puheenjohtaja Anneli Taina ja Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL:n puheenjohtaja, EETU:n varapuheenjohtaja Simo Paassilta.

Webinaarin tallenne on katsottavissa tästä linkistä

Webinaarin luentomateriaalit löytyvät täältä

 

EETU ry:n eduskuntavaalipaneeli Kansallismuseon auditoriossa 21.3.2019

Eduskuntapuolueet ovat yhtä mieltä siitä, että pienituloisimpien eläkeläisten asemaa on parannettava ensi vaalikaudella.

 

Päällimmäisinä keinoina nähdään takuueläkkeen nostaminen ja erilaisten maksukattojen yhdistäminen. Tämä kävi ilmi Eläkeläisliittojen etujärjestö EETU ry:n järjestämässä paneelissa. Kansallismuseon auditoriossa 21.3.2019 järjestetyssä keskustelussa olivat toimittaja Unto Hämäläisen tentattavina kahdeksan eduskuntapuolueen edustajat.

Tallenne paneelista on katsottavissa tästä linkistä.

Monialainen palvelu, ohjaus ja neuvonta -hanke

Verkkojulkaisu digitalisaation vaikutuksista ikäihmisten arkeen


Verkkojulkaisu Kohden vuotta 2020 -näkökulmia digitalisaation vaikutuksista ikääntyvien arkeen keskittyy neljään teemaan: tietoturvan haasteisiin, arkea ja asumista helpottavaan teknologiaan, digitaalisiin terveyspalveluihin sekä ikäihmisten osallisuuteen palveluiden siirtyessä verkkoon. Kunkin luvun päätteeksi on Apua arkeen -osio, joka tarjoaa aiheesta sovelluksen käytännön elämään.

Verkkojulkaisu on tarkoitettu ikäihmisille ja ikäihmisten oikeuksista ja hyvinvoinnista kiinnostuneille henkilöille kuten poliittisille päätöksentekijöille, virkamiehille ja ikäihmisten omaisille. Julkaisua voidaan hyödyntää myös EETUn jäsenjärjestöjen ruohonjuuritason toiminnassa.

Julkaisun toteutuksesta vastasi EETUn projektipäällikkö Heini Röyskö.  Verkkojulkaisu valmistui Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran rahoituksella osana Monialainen palvelu, ohjaus ja neuvonta -hanketta 1.2.2015–31.1.2016.

Kohden vuotta 2020 -näkökulmia digitalisaation vaikutuksista ikääntyvien arkeen.pdf


Aktiivinen ja hyvinvoiva ikäihminen -hankkeen antia

2013–2015 Sitran rahoituksella EETU toteutti Aktiivinen ja hyvinvoiva ikäihminen -hankkeen, johon liittyi olennaisesti Vahvat vanhusneuvostot -seminaarikiertue. Kiertueella tehtiin vanhusneuvostoja ja niiden toimintaa tunnetuksi ja niille etsittiin toimintamuotoja ja -malleja. Tavoitteena on saada vanhusneuvostot aidoiksi kumppaneiksi kunnille ja kuntapäättäjille.

Hankkeen avulla toteutettiin Vanhusneuvosto-opas, jossa esitellään hyviä käytäntöjä ja annetaan suosituksia vanhusneuvostotyöskentelyyn.

Lue verkossa tai lataa koneellesi (pdf)

Vanhusneuvosto-opas

Hallinnollinen loppuraportti

tutkimus

Artikel